/ БГНЕС
Нито ГЕРБ, нито БСП по някакъв повод сме говорили за коалиции. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ръководството на БСП.
 
ГЕРБ и Патриотите обещаха да се разберат за правителство до 19 април

Борисов уточни, че срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова е била по покана на ГЕРБ, като са поканени и другите парламентарно представени партии за обсъждане на теми, които са жизненоважни - председателството, сигурността, международните отношения.
 
"Да се опитаме във времето, когато се провежда председателството да синхронизираме работата в парламента, тъй като парламентът е основен център за правене на политики", заяви Борисов.
 
Борисов предложил на БСП председателското място в бъдещия парламент

"Нито ГЕРБ, нито БСП по някакъв повод сме говорили за коалиции. Предложих на Нинова в знак на уважение към добрия им резултат да приеме председателското място в НС. Тя отказа, тъй като считат, че ще бъдат твърда опозиция", обясни лидерът на ГЕРБ.
 

БГНЕС


Според Борисов по темата за сигурността у нас, провеждане на председателството, по темата за храните и родното производство ГЕРБ и БСП биха могли да намерят общи цели и синхрон в закони в парламента, за да работи нормално държавата в следващите месеци и години.

Борисов съобщи, че е поканил на среща и другите парламентарни сили, за да обсъдят важните за страната приоритети като европейското председателство, международните отношения и да синхронизират работата в парламента. Още в сряда подобни разговори предстоят и с ДПС.