/ БГНЕС, архив
ГЕРБ отправи покана за среща към Движението за права и свободи. Тема на разговор ще бъде предстоящото българско председателство на ЕС, което трябва да стартира на 1 януари 2018 г., съобщава NOVA.
 
Какви са прогнозните разходи за българското председателство на ЕС

От ГЕРБ припомнят, че ДПС са изявили позиция да останат в опозиция в следващия парламент. От оглавената от Бойко Борисов партия изтъкват, че националните интереси на България се нуждаят от консенсус и надпартийност.
 
Харчат милиони за мебели, сувенири и реклама за Българското председателство на ЕС
 
"В предизборната кампания бяха очертани серия от въпроси, засягащи предизвикателствата, пред които е изправена страната ни – напрежението в Югоизточна Европа и Близкия Изток, мигрантският натиск, Brexit, Европа на скорости и предстоящото на България председателство на Съвета на Европа. Това са теми, които заслужават сериозен дебат и обща национална позиция", се казва в посмото, в което се отправя поканата.
 
ГЕРБ канят ДПС на работна среща на 12 април 2017 г., сряда, от 11:00 часа.
 
ГЕРБ кани БСП на среща, темата - надпартийна

Ден преди това от ГЕРБ ще проведат среща с БСП на същата тема. От ГЕРБ споделиха, че покана за среща по темата за българското председателство на ЕС е отправена към всички партии, представени в 44-ото НС.
nova.bg