/ БГНЕС
ГЕРБ и БСП са постигнали съгласие, че по две теми трябва да се търси консенсус - председателството на ЕС и националната сигурност - вътрешна и външна. Това стана ясно след срещата между двете формации, която се проведе в Народното събрание.
 
"Условието за подкрепа е едно - това съгласие да се случва в българския парламент", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
 
Борисов предложил на БСП председателското място в бъдещия парламент

Тя припомни, че последното правителство на Борисов е отхвърлило опитите дебатите по важни теми да бъдат в НС. Сега, по думите й, от ГЕРБ са приели да се промени този стил на правене на политика и решенията във връзка с председателството и националната сигурност да се взимат в пленарната зала с общи документи.
 
БСП вече са готови с десет законопроекта в сфери като доходи и бедност, образование, икономика, правосъдие, които ще бъдат внесени още в първите дни от работата на новия парламент.
 

БГНЕС

ГЕРБ и БСП не са говорили за коалиции, призна Борисов

Нинова обяви, че ще търсят подкрепа от другите политически сили и вероятно ще се получават плаващи мнозинства, както например с преизчисляването на пенсиите.
 
Предстояло обсъждане с ГЕРБ за разпределението на комисиите и правилника на НС.
БТА