/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов предложи сегашния заместник-министър на образованието Деница Сачева за социален министър, след като на 29.11. той поиска и прие оставката на Бисер Петков.

"Във вторник ще предложим Деница Сачева за министър на труда и социалната политика". Това заяви Борисов, който заедно с финансовия министър обсъди кредитния рейтинг на България.

"Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждания, но само аз имам право да назначавам министри, отговорността за правителството е моя, а не тяхна", каза премиерът. "Както аз не им се меся с коя политическа партия се сдружават, само мое право е да назначавам министрите."

Премиерът посочва още, че от много асоциации са се обадили в подкрепа на решението за уволнението на Петков. 

"В петък беше последното неразбирателство, пет пъти съм му връщал оставката, но и колегите му не искат да работят с него. Така че в петък го извиках и му казах, че просто никой не иска да работи с него от кабинета. Пък като толкова си го харесват майките, някога като управляват, да си го сложат пак за министър и готово. Във вторник ще предложим Деница Сачева за министър”, каза Бойко Борисов.



 
 

Стандард енд Пуърс даде на България най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров. Тази оценка отговаря на всички атаки срещу нас. Посочва се стабилният напредък по присъединяването към ERM II и устойчиво икономическо развитие. Подобрена е рамката по несъстоятелността и прането на пари. Нетният ни държавен дълг е с 6% пункта по-нисък. Излишъците по текущата сметка ни осигуряват буфери и при нова криза ще сме подготвени.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 1 декември 2019 г.


Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков (ВИДЕО)

„С Деница Сачева ще постигнем по-добри резултати. Консултирал съм го с колегите“, заяви Борисов, имайки предвид коалиционните партньори.