Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от трибуната в началото на пленарното заседание в парламента, че Мария Габриел е техният кандидат за премиер. 

"Считам, че най-правилното място, на което да споделим нашите идеи и намерения, е парламентарната трибуна. В нашия мандат кандидат за премиер ще бъде сегашният български еврокомисар Мария Габриел", посочи Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че в ресора на България и на българския еврокомисар са иновациите, научните изследвания, културата и младежта. "Теми, по които, мисля, всички ние в програмите си имаме написано доста", добави той.

Борисов каза, че ще изпълняват конституционните срокове. Той обясни, че тъй като Мария Габриел е действащ еврокомисар, който трябвало да присъства и на срещата на Г-7, има юридически процедури, по които тя трябва да мине.

"Затова нашата парламентарна група в контактните си групи ще се свърже с вас, за да може тя да провежда срещите и да поема своите отговорности като кандидат за премиер", заяви Борисов пред останалите политически сили.

КОЯ Е МАРИЯ ГАБРИЕЛ - ЧЕТЕТЕ ТУК