29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз за справяне с щетите и последствията от пандемията
Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и строители. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в страната, става ясно от видеоклип, публикуван в профила му във Фейсбук. Заедно с него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В рамките на 4 месеца вече ще има асфлатова настилка на пътя Първенец-Лилково, обяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на един от тежките участъци на трасето, на което асфлат никога не е имало. „Компрометираните места ще ги направим. Машините работят, разширяват габаритете, асфалтират, укрепваме пътя. В момента се прави и ще бъде асфалтиран до Лилково в рамките на 4 месеца“, отбеляза премиерът Борисов. Ще бъдат укрепени и две свлачища.


 

 
 

 

😉

Публикувахте от Boyko Borissov в Четвъртък, 11 февруари 2021 г.

„20 млн. лв. сме отделили за укрепване на пътя и оправяне на компроментираните места. Навсякъде, където има компроментирани пътища, работят строители и машини. Да не излезе като оправдание, но от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика. Големите температурни разлики са пагубни за стари пътища“, посочи премиерът.

29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз за справяне с щетите и последствията от пандемията. В следващите години България ще получи близо 60 млрд. лв. европейски средства, като голяма част от тях ще са под формата на грантове. Това ще ни позволи на практика да удвоим публичните си инвестиции, съобщи премиерът.

"Средствата ще бъдат инвестирани в зелени политики, транспорт, енергийна ефективност, подкрепа за бизнеса и др. Отделяме сериозни средства за строителството на магистралите "Хемус", "Струма"и "Европа", за пътя Видин-Ботевград, за интерконектора с Гърция, за увеличаването на доходите и пенсиите, за помощта към бизнеса и за запазване на заетостта. И въпреки всичко това - към ден днешен сме страната с най-нисък дефицит и външен дълг. Оставяме държавата в много по-стабилно състояние, отколкото преди години. Следващото правителство ще разполага с достатъчно средства за своите политики. Нека хората да решат", посочва още премиерът Борисов.



Борисов и Нанков посетиха Южната дъга на Пловдив. От разговорът им стана ясно, че се уширява габаритът на околовръстния път. Локалите на Асеновград се правят, това сме обещали на хората между Пловдив и Асеновград и го правим, обяви премиерът. Продължаваме строителството на 4-лентов път от АМ „Тракия“ до пътния възел на Асеновград.

В резултат от дългогодишната експлоатация на трасето по настилката са се развили множество единични пукнатини, дупки и деформации. След приключване на ремонтните дейности ще се постигне ефективно осигуряване на улеснено преминаване по участъка. Стойността на проекта е 24 038 202,40 лв., а срокът на изпълнение е т.г.

Търговете вече са изцяло електронни - по електронен път. Прекрати се търгът за следващия участък, защото нито една фирма не е подала правилни документи, както е по изискванията. Това е борбата с корупцията, прозрачно - дава се офертата и фирмите трябва да се научат да пишат документите такива, каквито после ще изпълняват. Каквото са дали по електронен път, остава на електронния носител. Пловдивчани трябва да знаят, че им рехабилитирам старото околовръстно и локалите за Асеновград - Пловдив и до Скобелева майка". Пътят Девин – Кричим се ремонтира с много техника и също ще бъде направен“, посочи Борисов.


 
Министър-председателят Борисов коментира и темата с миграционната вълна, която не се усеща от гражданите, но работата на българските граничари  не е спирала. „Няма нощ, в която между 80 и 200 нелагални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна Борисов. „Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.