/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов даде показания в Специализираната прокуратура. Той беше призован по досъдебното производство във връзка с търговия с влияние, свързано с президентския съветник Пламен Узунов.

Бойко Борисов
БГНЕС

На влизане премиерът не коментира нищо, само поздрави, но говори на излизане. "Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента", заяви Борисов. Премиерът заяви, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови. "Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни.", заяви още Борисов.

Бойко Борисов
БГНЕС


Премиерът уточни, че се познава само с единия от братята Бобокови и то от над 10 години.

“Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, посочи Борисов. Той заяви, че многократно е водил комуникация с него, с Атанас Бобоков никога. “И пак повтарям всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза Борисов.

Борисов призна, че го питали и за либийския кораб. Борисов посочи, че единственото, което е правил е, че е говорил с либийския си колега, изяснили случая и оставили на съда да се произнесе.

“Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост, единственото, което съм разпоредил е Гранична полиция да го пази и в момента той e на котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним”, заяви Борисов.

След премиера се очаква да бъде разпитан Пламен Нунев, който е депутат от ГЕРБ.