/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и се отправи към магистрала "Хемус", за да открие официално новия участък от Ябланица до Боаза. Борисов съжали, че по нашите магистрали българите са свикнали да шофират безплатно.

ай-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари", коментира Борисов. "Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност. Това е едно изключително съоръжение. И продължаваме с нова сила. За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за "Хемус". Никой никога не е мислил да я прави. Така че сега продължаваме да проектираме. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България", каза още той. 
 
"Тук, като дойдох за първи път, имаше една планина. 6 месеца предсрочно я пускат", каза премиерът. "Водите, които се събират от магистралата, се пречистват. Сега изглежда лесно", посочи той.

"Ако сме стабилни при този ръст на икономиката, при тези приходи от приходната агенция, в рамките на 3-4 години мисля, че магистралата ще е завършена, каза той и напомни, че правителството вече е взело решение за пътя Ботевград-Мездра – Враца – Монтана – Видин. "Там е около милиард цифрата. За Северозапада това, което сме обещали и паралелно с това Велико Търново – Русе. Никой никога не е мислил да се развива инфраструктура в България“, посочи Борисов.

 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 10 октомври 2019 г.

"Нашите отношения с Турция са добросъседски и много пъти, когато Европа е била против него, само аз съм отивал там. Натискът от турската граница - вчера един човек е влязъл оттам, днес", заяви премиерът по повод заканата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган към Европейския съюз да отвори границите за 3,6 милиона бежанци. 

"Докато сме с Каракачанов няма страшно”, заяви премиерът.

От своя страна военният министър посочи, че основание за притеснения няма. Въпреки това са взети всички мерки.

"До този момент натискът на българска граница е нула и ние затова настояваме споразумението между ЕС и Турция да се спазва", каза още веднъж премиерът и отбеляза, че подходът трябва да бъде дипломатичен.  "Колкото сме по-пестеливи с думите в тази ситуация, ние с Турция нямаме проблеми в момента".

„Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, смята той.