Премиерът Бойко Борисов благодари на Валентин Радев за работата му като министър на вътрешните работи. Той определи работата му като добра.  
 
„Да благодаря на Вальо Радев за времето, което беше министър, за волята, усилията. Има и такива моменти, когато се поема политическа отговорност, дори и на всички да ни е тъжно за това. Но му благодаря и връщайки се в парламента с останалите, те максимално да подпомагат МВР и всички останали организации”, коментира премиерът.

Радев: Доволен съм, че за нов министър е посочен Младен Маринов
 
Борисов изрази задоволство от издадения указ от президента за освобождаването на  Младен Маринов като главен секретар.
 
„Главният секретар Младен Маринов утре ще става министър. Днес е цивилно гражданско лице, в запас е и няма работа при нас”, допълни той.

Президентът подписа указа за освобождаването на главния секретар на МВР
 
На представянето на резултатите от нивото на контрабандата през второто тримесечие на годината, което в момента е 4,7 процента, министър-председателят каза още, че прокуратурата и службите работят много тихо, без публичност и шум:
 
„Направихме изключително успешни реализации в чужбина с Европол, с партньорски служби. Всичките тези незаконни фабрики, които виждате, повече от година и половина ги преследваме и не можем да стигнем до тях. Оказа се, че работят изключително конспиративно", посочи още премиерът и подчерта, че въпросните предприятия нанасят сериозни щети на бюджета.
 
Той увери, че по същия начин се работи срещу нелегалното производство и търговия с алкохол, горива, месо и захарни изделия.
 
„Виждате, че прокуратурата и службите работят много тихо, много внимателно, без никаква публичност или шум”, каза още Борисов и добави, че доказателства за различните престъпни схеми се събират професионално, като прокурорите са вътре в разследването от самото му начало.