/ БГНЕС
"Обещанията трябва да се изпълняват. Ако президентът Радев за две години беше направил една хилядна от това, което правим ние днес, държавата щеше да е друга". Това каза пред журналисти от Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Действително положихме много труд. Много хора питат "защо е тази сглобка, защо се търпите" - ето затова се търпим. Затова президентът Радев толкова злобно сутринта говори, защото има бюджет, който не е консервативен. Много от нещата, които сме обещавали всички, ги има в бюджета", посочи Борисов.

Радев: Призовавам управляващите в оставащите дни от годината да ни гарантират влизането в Шенген

"Холандия изпълни ангажимента си и даде огромен шанс на България. Може би това "зловонно" решение е разтревожило президента. Но пък го поздравявам, че разбра колко е важно да подпише за таксите за газа. Днес и Унгария ще се присъедини към нас", каза още лидерът на ГЕРБ. И допълни: "Въпреки че не се обичаме и харесваме в тази сглобка, променихме Конституцията и съдебната система".

По думите му, ако не са били "сменили Конституцията по този начин, както Радев я нарече "изнасилване", холандския парламент нямаше да вземе това решение за Шенген.

Парламентът на Нидерландия ни даде зелена светлина за Шенген

"Много крачки трябва да направим, за да убедим Австрия да ни подкрепи за Шенген. Следобед имаме разговори и мисля, че ще се поздравим с краен успех, но трябва да бъдем много аргументирани", каза още Борисов.