Болниците ще получат септемврийските си пари през декември
Болниците ще получат септемврийските си пари през декември / снимка: DarikNews.bg, Хасково
Болниците ще получат септемврийските си пари през декември
68275
Болниците ще получат септемврийските си пари през декември
  • Болниците ще получат септемврийските си пари през декември

Всички болници в страната ще получат средствата за септемврийските си разходи в началото на декември, съобщи в Хасково зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

От финансовото министерство са обещали, че ще намерят необходимата сума. „Има добро разбиране от страна на правителството. Министерството на финансите обещаха, че ще намерят средства, за да покрият разходите, които болниците са направили през месец септември това ще се случи в началото на декември. На практика те ще получат парите си на 100% за септември месец”, обясни Пенков.

За направените разходи през октомври и ноември здравните заведения ще получат парите си на 100% до 25 януари, каза още д-р Пенков.

„Около 27-28 млн. лева ще се намерят сега. Това са последните разговори между Таня Андреева и Петър Чобанов. И ще имаме подобен тип актуализация на разходите в бюджета. За следващата година част от приходите от здравни вноски беше предвидено да станат като буфер под черта в разходната част. След доста преговори влязоха като перо „Други разходи”. Това са 104 млн. лева, с които се увеличи бюджета на Касата на следващата година. Очакваните допълнителни средства, които трябва да бъдат дадени за болничната помощ за октомври и ноември, те са около 60 млн. лева, те ще бъдат част от тези 104 млн. лева”, заяви още зам.-министърът.

Д-р Бойко Пенков бе в Хасково, където откри изцяло реновираното неврологично отделение на Хасковската болница.

Други новини от Хасково