По три изследвани предмета в колата на Семерджиев не е открито негово ДНК
По три предмета от колата на Георги Семерджиев не е открито негово ДНК, стана ясно на днешното съдебно заседание по делото.

Припомняме, че Георги Семерджиев е подсъдим за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета.

При закрити врата съдът разпита близката до Семерджиев Велина Аршинкова.

Адвокатът на близките на една от загиналите жени сподели, че Аршинкова признала, че по време на катастрофата стояла на задната седалка. Другата жена, която не се е явила на нито едно от заседанията, шофирала, предава NOVA.

„Свидетелката твърди, че се е возила на задната седалка на автомобила и че няма наранявания по нея, освен някакви охлузвания. На всички, включително на съда, стана ясно, че тя лъже. Вероятно се дава последен опит да се доведе още един човек, който да манипулира съда и да излъже. Защото още от първа инстанция, автотехническата експертиза е категорична - ако някой се е возил отзад, то той няма да е жив”, посочи адвокатът на майката на загиналата Хариет Стефанович Пламен Димитров.

След разпита ѝ прокуратурата поиска протокол от казаното да бъде изпратен в районната прокуратура поради наличие на данни за лъжесвидетелстване. Причина за това са думите ѝ, че в момента на катастрофата в колата са били трима души. Тя, Семерджиев и трето лице - Елена, която е карала автомобила.

Защитата поиска разпит на свидетеля Елена Йорданова, която за пореден път не е намерена на посочения адрес. Съдът каза, че дава последна възможност тя да бъде доведена за разпит.

Софийският градски съд през април м.г. постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата пред втората инстанция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, Димитър Абрашев/БТА