Александър Ваклин е бизнесменът, който твърди, че е изнудван от кмета на район „Младост” Десислава Иванчева. Става дума за сумата от 500 000 лева. Той проговори пред NOVA, а цялото интервю можете да видите във видеото.

„Трябва да се прекрати една порочна практика. За съжаление, Десислава Иванчева наистина си поиска парите и сама определи мястото и времето, по което да й бъдат дадени. Няма заговор”, категоричен бе бизнесменът.

17 април: Арестуваха кмета на „Младост“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Направих четири опита да си запиша час за среща с кметицата на район „Младост” и да обсъдя с нея в официалното й приемно време ситуацията. На нито една от тези срещи тя не дойде, а присъстваше някой неин заместник”, поясни Ваклин. По думите му има неоспорими доказателства срещу Десислава Иванчева.

Никой не е искал да стане такъв цирк. Показността е по вина Иванчева. Тя си избра времето и мястото, а то не беше подходящо. Това се случи пред министерство – какво очаквате”, коментира още Александър Ваклин. Бизнесменът е на мнение, че тя се е превърнала в „синдром на човек, почувствал се над закона”.
 
Кметицата на столичния район "Младост" и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани във вторник в центъра на София. Бе задържан и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават за постоянно в ареста

Преди месеци предприемачът Ваклин подал сигнал, че го изнудват и това довело до ареста на Иванчева и Петрова тази седмица, като в колата, в която пътували, бяха открити хиляди евро белязани пари, обясниха от прокуратурата. Иванчева е обвинена за получаване на подкуп в особено големи размери, а заместничката й и соченият за посредник при "сделката" за рушвета – за помагачи.

Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея

Вчера Специализираният наказателен съд ги остави в ареста за постоянно. Пред съда Десислава Иванчева потвърди, че в деня на ареста е „пила кафе заедно с Петрова и Дюлгеров”, но отрече да са си разменяли пари. Според нея задържането ѝ е заговор, който цели да постави на поста ѝ заместника ѝ – Румен Русев. По ръцете на Десислава Иванчева не са открити почти никакви следи от белязаните пари, заяви адвокатът ѝ Марин Марковски. Според него това е ясен знак, че Иванчева не може да бъде свързвана с „броене на пари” и основното доказателство срещу нея е неоснователно.


Иван Гешев за случая с Десислава Иванчева: Светнаха всички като коледна елха

Арестът на Иванчева, която бе държана с белезници на обществено място в продължение на часове след ареста, предизвика остри реакции. От прокуратурата обясниха, че това се наложило във връзка с разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. При акцията, която е съвместна между специализираната прокуратура и комисията за борба с корупцията, са използвани специални разузнавателни средства, а шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев сподели, че има записи, които били „мечта за всеки прокурор“. Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че ще има проверка за акцията срещу Иванчева.
nova.bg