Безлов: Трудно е да сметнем колко са групите за отвличания у нас
Безлов: Трудно е да сметнем колко са групите за отвличания у нас / netinfo

Има само косвени данни, по които можем да съдим за това колко и какви групировки се занимават с отвличания в България. Това каза Тихомир Безлов, от Центъра за изследване на демокрацията, в предаването „Кой говори” на Дарик и добави:

Трудно е да ги сметнем колко са групите за отвличания. Известните неща, които знаем това е например костинбродската банда, която отвлече Стефко Колев – това е едната банда. В Пловдив има двама известни „герои”, които са или в съдебна фаза или излежават присъди, не съм сигурен. Във Варна и Добрич има две групи и това е, което имаме като конкретни имена, като хора, които се появявали.

В ъндърграунда има някакви имена, които се цитират – като Рафо. Това, което на мен ми прави впечатление и в случая със сина на Венци Стефанов, и с последното отвличане, че това като че ли е различна група, много по-брутална, много по-самоуверена. Представете си каква е тази група, която посяга на вижте какви хора. Който го прави има самочувствието, че е недостижим от ъндърграунда.