Обявено е бедствено положение в община Тетевен, съобщи за БТА кметът на общината Мадлена Бояджиева. Причината е влошената обстановка след падналите през последното  денонощие  дъждове в общината, особено в селата Глогово и Градежница.

Мъж е загинал при инцидент под връх Червен край Тетевен. 36-годишният човек е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Тялото му е открито преди обяд днес, съобщи БТА, като се позова на полицията.

Тетевенско
община Тетевен

15 сигнала за наводнени приземни етажи са получени в Община Тетевен, обявено е бедствено положение

Тетевенско
община Тетевен

Бедствено положение обяви община Тетевен. Поройни дъждове нанесоха щети, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, има наводнени къщи, пострадала е и пътната инфраструктура. Няма информация за пострадали и бедстващи хора.
 

В Глогово е бетствено полужение

Публикувахте от Radka Marinova в Понеделник, 23 юли 2018 г.
15 сигнала за наводнени приземни етажи, пътни участъци, паднали клони и дървета са получени в дежурната част на пожарните служби в Тетевен и Ловеч. По-голямата част от сигналите са за селата Градежница и Глогово. Екипи на пожарната служба работят за отводняване на наводнените обекти и отстраняване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни човека от село Глогово.

Тетевенско
община Тетевен

Мъж загина при отводняване на дома си в Роман

Три махали
в Глогово останаха откъснати заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място бяха областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Хора се снабдяват с необходимите хранителни продукти. Работи се по отстраняване на щетите.

Тетевенско
община Тетевен

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване.
БТА