/ iStock/Getty Images
Николина Ангелкова, която бе министър на туризма в последния кабинет на ГЕРБ, а после и народен представител, няма да участва в изборите на 2 октомври. В предстоящите парламентарни избори няма да участва и Дани Каназирева, също бивш депутат и бивш областен управител на Пловдив. Решението си и двете обявиха чрез Фейсбук страниците си по-рано през деня.

„На предстоящите избори няма да бъда кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС в София област, тъй като ще пренасоча усилията си в подпомагане на Политическа Партия ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България”, пише Ангелкова и благодари на Бойко Борисов за доверието.

„Взех своето решение да не участвам в предстоящите парламентарни избори. Три поредни пъти носех отговорността като водач на област Пловдив и три пъти отбелязахме победа. Благодаря за доверието на Бойко Борисов и този път да бъда водач на областта или по-скоро да бъда след него в Пловдив-град, с оглед на предстоящите местни избори догодина”, обяви и Каназирева също в социалната мрежа.

С уговорката, че никога не е търсила комфорт в политиката, тя отбелязва: „Отказвам се, защото не приемам за нормално това, което се случва в Народното събрание - безсмислени и празни приказки от хора, които се титулуваха като “Промяна”, които хвърлиха в хаос всяка сфера, до която се докоснат, които не приеха нито едно адекватно решение за ценовия шок в България, а напротив задълбочиха кризите в страната. На областно ниво всичко е застинало, няма решения и отговорност, вече няма и институция, която да бъде до хората”.

В заключение Каназирева казва, че остава в Пловдив и ще работи за местните избори.
БГНЕС