Андреева получила сигнали за натиск върху хората от столичната спешна помощ
Андреева получила сигнали за натиск върху хората от столичната спешна помощ / снимка: БГНЕС
Андреева получила сигнали за натиск върху хората от столичната спешна помощ
72856
Андреева получила сигнали за натиск върху хората от столичната спешна помощ
  • Андреева получила сигнали за натиск върху хората от столичната спешна помощ

Има политически натиск върху Спешна помощ в столицата, коментира в кулоарите на парламента здравният министър Таня Андреева. Тя допълни, че ще назначи временно изпълняващ длъжността "директор" на Центъра за спешна медицинска помощ София - град на мястото на д-р Георги Гелев.

"Предложението е за освобождаване на д-р Гелев като директор, тъй като проверяващите институции са на мнение, че е изцяло в правомощията на директора на Центъра за спешна помощ в София, тоест нещата по отношение на организацията, административна, оперативна работа, контролът са въпрос на мениджмънт на тези лечебни заведения", каза здравният министър. Доктор Гелев е в отпуск по болест към момента.

Министърът ще назначи изпълняващ длъжността директор на звеното, докато Гелев се върне на работа, защото по думите й е очевидно, че след четири месеца в болнични, организацията в центъра се е влошила.

Здравният министър е поканила в понеделник работещите в спешната помощ, за да им обясни защо се случва всичко това. Тя е разговаряла със свои колеги, работещи в центъра, които й дават и други сигнали, като част от тях са, че еима и натиск да излязат на протест, включително и политически натиск.


Има политически натиск върху Бърза помощ в столицата, коменитар в кулоарите на парламента здравният министър Таня Андреева. Тя допълни, че ще назначи временно изпълняващ длъжността "директор" на Центъра за спешна медицинска помощ София - град на мястото на д-р Георги Гелев. Чуйте още от коментара на здравия министър.