/ АПИ
Продължава почистването на преспите и падналите дървета, както и отстраняването на авариралите автомобили по пътя Варна – Добрич и по път път Тръница – Бдинци в област Варна. Това съобщиха от АПИ.

След урагана: Варна постепенно влиза в нормалния си ритъм на живот (СНИМКИ)

На места преспите достигат до метър и половина - 2 м. Поради силния снеговалеж, бурен вятър и снегонавяванията пътят е затворен от 17 часа на 19 ноември т. г. Снегопочистващите машини са на терен и при необходимост ще се включи и допълнителна техника. Целта е днес в следобедните часове трафикът да бъде възстановен.

АПИ

Движението се осъществява при зимни условия по третокласните отсечки в област Варна: път III-207 Ветрино – Калоян,  път III-2072 Ветрино – Вълчи дол, път III-2702 Добрич – Суворово и по път III-2901 Суворово – Аксаково. Ограничен е трафикът на автомобили над 3.5 тона по път III-2902 - Аксаковска панорама - Кичево.

В област Шумен за снегопочистване е ограничено движението по път III-7005 Изгрев - Тодор Икономово в района на с. Тъкач. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: с. Тъкач - Каолиново - път I-7 - с. Пристое. Работата продължава и е планирано до края на деня движението да бъде възстановено.

АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.