Ако не гласуваш два пъти подред - те заличават от списъците
Ако не гласуваш два пъти подред - те заличават от списъците / Дарик архив
Ако не гласуваш да пъти поред - те заличават от списъците
86418
Ако не гласуваш да пъти поред - те заличават от списъците
Ако не гласуваш да пъти поред - те заличават от списъците
  • Ако не гласуваш да пъти поред - те заличават от списъците
  • Ако не гласуваш да пъти поред - те заличават от списъците

Над два часа премиерът Бойко Борисов и представители на четирите партии в управлението обсъждаха промените в Изброния кодекс.

Борисов: Склонни сме да направим ревизия на Изборния кодекс

Органичаването на изборните секции в чужбина и задължителното гласуване вече предизвикаха протести.

Управляващите са се договорили санкцията, ако не упражниш правото си на вот - заличаване от изборните списъци, да важи при негласуване на два поредни избора от един вид.

Задължителното гласуване мина на първо четене

Предстои да се изработи и текст, който да касае изборните секции в чужбина. И двете спорни предложения дойдоха от Патриотичния фронт.

Договорените промени обясни Цветан Цветанов: „Предизборната кампания ще остане 30 дни, тъй като има партии, които имат желание. Всички партии ще могат да правят кампанията си 30 или по-малко дни, колкото е преценят.

Темите, свързани със задължителното гласуване, това е текст, който е приет и в момента се обединява в решение - е да бъде направена дерегистрация, ако не се гласува в два последователни национални избора.

Референдумът трябва да е в правомощията на президентската институция, която да решава по събраните подписи да се насрочва референдумът и не е задължително да бъде с национален избор".

„Остава приетият текст, че гласуването ще се извършва в консулства и посолства.

Предстои да се направи и съпътстващ текст, с който да се даде възможност за частично гласуване на някои места", обясни от своя страна Валери Симеонов от Патриотичния фронт.