Питбул нахапа жестоко дете в пловдивско село, съобщи NOVA. Момченцето било нападнато от животното пред погледите на стопанина на кучето и десетки други деца. Агресивното четириного все още е в населеното място, а хората се страхуват да пускат децата си сами по улиците.

Питбул нахапа жестоко мъж и жена в Казанлък

Малкият Димитър и приятелите му играели в парка на пловдивското село Динка. Стойчо Марков стоял на близката пейка заедно с питбула си, който бил без намордник. Децата отишли да погалят кучето. По нищо не личало, че то ще прояви агресия. "В един момент моят син минава зад кучето, то се обръща, събаря сина ми и го ухапва по корема, одраска и лицето му", разказа майката на пострадалото момче.

Питбул нахапа лицето на 5-годишно дете

Собственикът на питбула осъзнава грешката си, че е оставил кучето без намордник. "Не съм искал кучето да го захапе. Повече няма да го пускам", категоричен е Стойчо Марков. Безсилен се чувства кметът на селото. След инцидента, той разговарял с двете страни. Единственото, което може да направи, е да глоби собственика. Според кмета са необходими законодателни промени. "Защото кучетата имат повече привилегии от хората", посочи той.

Питбул нахапа полицай, докато арестуваха стопанина му

Пострадалото семейство е подало жалба в Районното управление на МВР и настояват агресивните животни да не живеят в селото. От полицията обяснили, че собственикът на кучето ще бъде официално предупреден.
 
nova.bg