Кристиан Николов - подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков, няма личностно разстройство и може да носи отговорност за действията си. Това е изводът от ключова по делото срещу него психологична експертиза. Екип от специалисти са изследвали личността на Николов. Според тях, той е с висок интелект и се отличава с понижен самоконтрол, посочва NOVA.

Нова експертиза ще проверява ефекта от дрогата в кръвта на Кристиан Николов

Подсъдимият твърди, че преди катастрофата навръх Великден миналата година е приемал чай и паста с отпускащо действие. Затова по делото започва проверка дали в тях е имало наркотици и как са му се отразили. Засега е ясно, че той е бил под въздействието на четири вида дрога по време на удара.

Окончателно: Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста

Кристиан Николов
БГНЕС

„Той е психично здрав, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции. Това не означава, че е психично болен. Личността му не е с някакви сериозни отклонения. Тя е в рамките на широката норма”, каза вещото лице по делото проф. Петър Маринов.

„Той е употребявал чай с успокояващо въздействие, както и паста за устната кухина. Той ги употребява известно време и те се продават свободно. Трябва да се установи, какво е тяхното съдържание и дали в тях има съдържание на веществата, открити в кръвта му”, каза адвокатът на Николов.

Продължава делото за смъртта на Милен Цветков

През 2020 г. навръх Великден журналистът и телевизионен водещ загина в катастрофа, след като джип се заби в колата му на светофар в София. Извършените до момента експертизи доказваха, че подсъдимият Кристиан Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал няколко вида наркотични вещества в организма си. Въпреки това адвокатите му поискаха да бъде освободен с по-лека мярка с няколко основни мотива.