Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, излиза от ареста и се прибира у дома си с гривна за наблюдение. Така, с окончателно решение на апелативния съд, Николов ще е под домашен арест.

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тричленният състав, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова, възприема изцяло изводите на градския съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия.

Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

Прокуратурата обжалва домашия арест на Кристиан Николов

В същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет. Затова мярката "домашен арест" може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд.

Николов е със забрана за напускане на страната.

Защитата на семейството на Милен Цветков: Близките на Николов представяха нелепи версии


През 2020 г. навръх Великден журналистът и телевизионен водещ загина в катастрофа, след като джип се заби в колата му на светофар в София. Извършените до момента експертизи доказваха, че подсъдимият Кристиан Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал няколко вида наркотици в организма си. Въпреки това адвокатите му поискаха да бъде освободен с по-лека мярка с няколко основни мотива.
БТА