500 души на протест срещу визитата на Путин
500 души на протест срещу визитата на Путин / снимкa: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

Близо 500 души от различна краища на България се включиха в митинг срещу посещението на Владимир Путин в България. Протестът бе организиран от различни граждански формации и беше подкрепен от партиите “Атака”, ГЕРБ, СДС, ДСБ, ВМРО, “Ред, законност и справедливост” (РЗС) и “Средноевропейска класа.

Специално за протеста от община Бургас пристигнаха повече от души.

На митинга дойдоха лидерът на “Атака” Волен Сидеров, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на РЗС Яне Янев, депутатът от ДСБ Светослав Малинов, представители на СДС. Всички те се обединиха с обща декларация срещу проекта Бургас-Александруполис.

Председателят на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов припомни, че на 17 февруари в Бургас ще се проведе референдум за или против изграждането на петролопровода и допълни

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви, че подобен проект не защитава интересите на България и може да причини екокатастрофа по цялото Черноморие.

Организаторите на протеста призоваха на предстоящия референдум на 17 февруари гражданите на Бургас да гласуват против подписването на договора. От своя страна чрез декларация протестиращите заплашиха с граждански неподчинения, ако договорът бъде подписан.