Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди вчера стабилния кредитен рейтинг на България, пише в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Това, което няма да прочетете в прессъобщението на Министерството на финансите, е, че стабилността на рейтинга се дължи на доброто състояние на икономиката, което моето правителство остави през месец май", посочва Борисов.

Президентът: Ще връча мандат за правителство когато партиите постигнат резултат в преговорите

"От съобщението на харвардския министър няма да научите и, че "Фич" изразява силни притеснения относно ниската ваксинация срещу COVID-19 в България. Правителството на кандидат-президента Радев провали ваксинационния план и поради това България е на последно място по ваксинирани хора в Европа. Това, според "Фич", може да доведе до тежки последици за българската икономика. Оставихме им добре подредена средноевропейска държава, а тези, с които сега Христо Иванов се сдружава, ще я провалят. След година народът ще се осъзнае и пак ще ни повика, за да спасяваме положението. Дано тогава да не е твърде късно!", коментира Бойко Борисов.

В няколко видеа в социалната мрежа, Борисов се среща със свои симпатизанти и коментира политическите преговори около съставянето на правителство. Бившият премиер смята, че в парламента по цял ден "имитират, че правят кабинет, а всъщност редят постове".

Бойко Борисов
ГЕРБ

"Нека изкарат колкото може повече. Корнелия и сега си има зам.-министри и областни управители. Те само договарят постове. Но тях съм ги бил. И на тези избори ги бихме. Тоя, дето се прави на демократ, той щял да прави реформа”, заяви Борисов в село Бата.

Преговорите за съставяне на правителство: ИТН се срещнаха с БСП и „Изправи се БГ! Ние идваме"

Там той научи от местни хора, че в кмета е намерен списък с гости за сватба, което е довело до неговото задържане.

"13 патрулки с над 30 маскирани тежковъоръжени бойци на Бойко Рашков са окупирали дни преди изборите поморийското село Бата, за да плашат хората тук да не гласуват за ГЕРБ. Претарашили са дома на кмета Георги Георгиев, където са намерили списък с гостите на сватбата на дъщеря му. Заради това е изведен с белезници и държан 24 часа в ареста, без да му бъдат повдигнати никакви обвинения и без дори да бъде разпитван. Това е "демокрацията" по Румен Радевски. Така се "справя" с мен слугата му Рашков. По-жалък от тях е само Христо Иванов, който е готов да ги прегръща и целува, само и само да влезе в правителство. Толкова за демократичността на "Демократична България". Не Ви ли е срам?!?", написа още в профила си Бойко Борисов.