Възстановено е подаването на въглища от Мини Марица-изток към ТЕЦ-овете
Възстановено е подаването на въглища от Мини Марица-изток към ТЕЦ-овете / снимка: DarikNews.bg
Възстановено е подаването на въглища от Мини Марица-изток към ТЕЦ-овете
50170
Възстановено е подаването на въглища от Мини Марица-изток към ТЕЦ-овете
  • Възстановено е подаването на въглища от Мини Марица-изток към ТЕЦ-овете

Въглеподаването от „Мини Марица-изток" към централите е напълно възстановено. Ако добивът се запази през следващите няколко дни се очаква да бъде възстановен износът на ток, информира министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков след проверка в рудник Трояново-север.

От вчера въглеподаването е в нормалните си нива -122 хиляди тона, което е от много високите дневни добиви. Ако той се запази до няколко дни би могъл да се възстанови износът на ток, каза министър Трайков.

Проверката му в рудника е заради очакваната влошена метеорологична обстановка. „Исках на място да се уверя какво е положението от гледна точка на багерите, влаковете, композициите", каза Трайков.

Няма сериозни причини добивът на въглища да не бъде запазен, увери и директорът на „Мини Марица-изток" инж. Евгени Стойков, но това зависи от метеорологичните условия. „Ако те не се влошат, ако няма много ниски температури и обледенявания, няма сериозни причини добивът да не бъде запазен. Това е и нашата цел – максимално бързо възстановяване на резервите", каза той.