В Полша често не се спазва технологията на производство на колбаси
В Полша често не се спазва технологията на производство на колбаси / netinfo

Полските компании, произвеждащи кренвирши, колбаси, шунка и друга месна продукция, често нарушават технологията за производство, а търговските организации не спазват правата на клиентите, се казва в отчет на търговската инспекция на страната, предаде БГНЕС, като се позова на ИТАР-ТАСС.

Тя е достигнала до този извод въз основа на изследване на месните изделия в магазините след новогодишните празници. 12 % от колбасите и 14% от консервите не са съответствали на стандарта за качество. Освен това 5 % от местната продукция, която е била по рафтовете на магазините, е с изтекъл срок. В повечето случаи купувачите не получават информация за състава на месото. Лабораторните изследвания са показали, че „свинската кайма“ често съдържа значително количество пилешко месо, а в телешките кренвирши вместо обявените 3 % мазнини, те са 20 %.