“Топлофикация–Враца” увеличи отстъпката за коректни платци
“Топлофикация–Враца” увеличи отстъпката за коректни платци / netinfo

"Топлофикация–Враца” увеличи от 4 на 6 процента отстъпката за навременно плащане на сметки. От бонуса ще могат да се ползват всички коректни платци, ако в продължение на три месеца са се издължавали в срок.

От дружеството призоваха за пореден път битовите абонати, които са длъжници на дружеството, да платят натрупаните суми. В противен случай "Топлофикация" ще бъде изправена пред невъзможността да осигури отопление дори за училища и детски градини, се казва в писмо, изпратено до "Дарик".

4,6 млн. лв. са задълженията на частни лица към “Топлофикация–Враца”, от тях 3 млн. лв. са натрупани само за изминалия отоплителен сезон, съобщи заместник изпълнителният директор на врачанското дружество Кремен Георгиев.

От "Булгаргаз" поставиха краен срок за уреждане на финансовите вазимоотношения с топлофикационното дружество - 22 септември. В противен случай подаването на синьо гориво ще бъде прекратено. От това ще пострадат и други две фирми, които са насъщия газопровод и нямат проблеми с плащането на сметките.