Синдикатите форсират решение за цигарените фабрики
Синдикатите форсират решение за цигарените фабрики / netinfo
Минимум 30 заплати да получат работниците като компенсация при спирането на цигарената фабрика в Пловдив, ще настояват днес синдикатите на среща с Управителния съвет на “Булгартабак холдинг”, съобщи лидерът на КНСБ в предприятието Никола Миленков.

По сега действащия колективен трудов договор предвиденото обезщетение е до 23 брутни заплати. Новият размер на компенсациите може да бъде фиксиран в отделно споразумение или с нов колективен браншов договор, за който е открита процедура на 17 януари, уточни Миленков.

Преди срещата с ръководството на холдинга, на Координационен съвет на КНСБ в столицата, ще бъде стикована обща позиция на профсъюзите в Пловдив и Стара Загора. На заседанието са поканени лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и на останалите синдикати в тютюневите предприятия.

Опитваме се да форсираме огласяването на окончателно решение за съдбата на фабриките в Пловдив и Стара Загора, след като колегите се съгласиха на обезщетения, заяви пред Дарик Никола Миленков. Според синдикалистите от КНСБ, колкото по-бързо се вземе решението, толкова по-големи са шансовете за по-високи обезщетения.