Позитивна била срещата между синдикатите на Кремиковци и зам.-министър Радева
Позитивна била срещата между синдикатите на Кремиковци и зам.-министър Радева / Sofia Photo Agency

Като доста позитивна определи лидерът на КТ „Подкрепа" в „Кремиковци" Людмил Павлов срещата си със заместник-министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева. "Въпреки това, реални действия за пълното разрешаване на проблемите на предприятието до този момент няма", допълни Павлов. Заместник-министър Радева прие лидерите на двата синдиката в „Кремиковци" Людмил Павлов и Васил Яначков, след като по-рано през деня стана ясно, че заплатите на кремиковските металурзи за месец август ще бъдат изплатени до вторник.

"Срещата протече делово, но реалността е друга, защото нямаше нещо добро като решение, тъй като тя не може да вземе решения, има министър над нея. Това, което говорихме е положително и се надяваме това, което искаме да се постигне по нормален начин и най-вече стратегическият инвеститор, след като се водят добри разговори със „Смрат груп” и те казват, че ще дойдат в петък или понеделник, за да говорят с премиера, да се вземе правилното решение за „Кремиковци” – това е най-важното", каза Павлов.

"Другите инвеститори – единият е Валентин Захариев, а другият е някакъв шейх, надявам се, че държавата, в лицето на премиера, да вземат правилното решение. Дано най-накрая Станишев узрее, че му дават грешна информация и „Кремиковци” има бъдеще. тези, които го съветват, не всичките, но те му дават грешна информация, в разговорите, които водим личи, че има различни мнения, които водят срещу „Кремиковци”, допълни още лидерът на КТ „Подкрепа" в комбината.