Плевнелиев е категоричен - магистрала Тракия готова през 2012-та
Плевнелиев е категоричен - магистрала Тракия готова през 2012-та / Sofia Photo Agency
Плевнелиев е категоричен - магистрала „Тракия" готова през 2012-та
24092
Плевнелиев е категоричен - магистрала „Тракия" готова през 2012-та
  • Плевнелиев е категоричен - магистрала „Тракия" готова през 2012-та

МагистралаТракия" ще бъде готова до лятото на 2012 година - това обеща в предаването „Седмицата" на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. „Лятото на 2012 година е едно широко понятие от три месеца и нека го разбираме така", подчерта министърът.

Според Росен Плевнелиев от 2011 година пари от централните данъци директно ще остават в общините. Общините, в които хората работят повече и правят повече бизнес, ще бъдат по-добре от онези, които отблъскват инвеститорите в тях, стана ясно от думите на регионалния министър. „Необходима е качествена реформа и още по-важно е да се вкара второто ниво на управление - регионите", подчерта Плевнелиев.

По повод протеста на строителните работници от АМЛюлин", че турските им колеги са по-добре платени за идентична дейност, Плевнелиев обясни, че МРРБ съвместно с МТСП работят като „кризисен щаб", за да се реши проблемът максимално бързо.

Между 20 и 30 млн. лв. от забавен данък добавена стойност ще бъдат възстановени на строителните фирми от държавния бюджет до края на следващата седмица, каза още министърът на регионалното развитие.

Задълженията на държавата по тази линия са над 2,5 млрд. лв. За да се спасят строителните фирми от фалити, правителството ще възстанови част от забавения данък, а до средата на декември се очакват още около 40 млн. лв. От бюджета на МРРБ също да бъдат върнати като ДДС. Останалата част от средствата ще бъдат изплатени по споразумението между финансовото министерство и търговска банка.

Цялото интервю четете ТУК.