Няма да има промени в строителния бранш след влизането ни в ЕС
Няма да има промени в строителния бранш след влизането ни в ЕС / netinfo

В строителния бранш след датата на членството ни в Европейския съюз няма да има сериозни промени. Темповете в отрасъла ще се запазят, обемите средногодишно ще нарастват, расте и интересът към страната. Цените като темп на растеж ще следват хода на инфлацията. Тази прогноза направи в предаването „Портфейл” Георги Линков от Българската строителна камара.

По повод гласуваните на първо четене в парламента текстове за създаване на професионален регистър на строителя Линков коментира, че той ще облекчи избора на клиентите, ще улесни работата и на чуждестранните инвеститори – потребители на строителни услуги.

„Всеки потребител, който има нужда от строителна услуга, би могъл да види кои са регистрираните строители, какви са техните параметри, кой какви проекти е изпълнявал. За да се влезе в регистъра, трябва да се отговори на определени условия, които ако са налице, следва да се предполага, че изпълненото строителство като качество ще отговаря на всички технически изисквания”, обясни Линков и допълни: „Не можем да очакваме качествено строителство от строител, който не разполага с необходимото техническо оборудване, с квалифициран инженеро-технически персонал, както и с необходимите застраховки за нанесени вреди на трети лица”.

*Интервюто с Георги Линков можете да чуете в звуковия файл.