Наши експерти заминават за Брюксел заради САПАРД
Наши експерти заминават за Брюксел заради САПАРД / netinfo
В момента се изясняват причините за спирането на парите по още две от мерките по програмата САПАРД. Това съобщи министърът на земеделието Валери Цветанов по време на парламентарния контрол. Ако има виновни, те ще бъдат наказани, обеща министърът.

Министър Цветанов поясни, че писмото от Европейската комисия (ЕК) е получено снощи, а земеделското министерство е отправило питане дали то може да бъде огласено пред медиите, защото става въпрос за конфиденциална информация.

Министър Цветанов посочи, че е сформирал работна група, в която участват експерти по САПАРД и от Разплащателната агенция, които заминават по този повод на 1 юли на среща с експерти на Европейската комисия в Брюксел.

До този момент никой не е казал, че има допуснати процеси с криминален характер, случаите се проверяват в момента, каза Валери Цветанов. Министърът бе категоричен, че ще има структурни и персонални промени в Министерството на земеделието и храните, както и административни санкции, ако се открият отговорни за санкцията на Брюксел.