Мостовете в София се нуждаят от ремонт
Мостовете в София се нуждаят от ремонт / снимка: БГНЕС
350 000 лева е платила Столична община за основен ремонт на 170 метра от улица "Живко Николов" в кв. "Слатина", обяви заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Освен асфалта са поставени общо около 300 метра ВиК-тръби на дълбочина 4,7 метра. До сега улицата не е имала водопровод. Стоилов съобщи още, че при прегледа на ремонта на „Цариградско шосе” от района на Ректората до алея "Яворов" само на едното платно са установени отклонения на четири места. До края на деня ще приключи прегледа и на второто платно. Стоилов отново посочи, че фирмата изпълнител трябва да прецени кога ще отстрани пропуските по ремонта и едва след това общината ще плати.

Заместник-кметът по транспорта съобщи, че е направен преглед на 14 мостови съоръжения в София. Голяма част се нуждаят от ремонт. Сред тях са мостът на улица “Сливница” и “Раковски”, на “Цариградско шосе” и “Александър Малинов”, мостът Чавдар. Стоилов бе категоричен, че пари за ремонти на мостовете има, но по-големият проблем е кога да се спре движението по тези възлови за столицата участъци.

Заместник-кметът допълни, че е подготвена документация за всички мостови съоръжения в София, като някои от тях строени при социализма не са имали такава документация, а други като моста на „Сливница” и „Раковски” разполагат с документация от края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век, когато са били изградени.