Млекопреработвателите подкрепят исканията на фермерите за субсидиите
Млекопреработвателите подкрепят исканията на фермерите за субсидиите / netinfo

Националната асоциацията на млекопреработвателите подкрепя изцяло исканията на млекопроизводителите за субсидиране на сектора. Това се казва в декларацията на организацията. Млекопреработвателите призовават за консултации с ЕК за решаване на възникналите проблеми.

Според тях правителството трябва да изготви работеща национална стратегия и финансово обезпечена програма за развитие на млечното животновъдство.

Националната асоциацията на млекопреработвателите настоява пред правителството и ЕК за удължаване на преходния период за млякото до края на 2013 г.

„Разграничаваме се от използването на обективни проблеми в млечния сектор за осъществяване на частни, корпоративни и политически интереси от лица, които имат основна вина за бедственото положение в сектора”, се казва в декларацията.

В края на септември местните власти от Бургас и Александруполис да обсъдят въпроси, отнасящи се до изграждане на тръбопровода Бургас – Александруполис и общите проблеми на двете общини, предлага кметът на гръцкия град Джордж Александрос. Кметът на Бургас Димитър Николов вече даде своето принципно съгласие.