Кризата роди общински пощальони
Кризата роди общински пощальони / netinfo
Общински пощальони ще разнасят покани на пропуснали да платят местните си данъци жители на Разград. Това е един от начините местната управа да намали разходите.

Над една трета от писмата, изпратени по пощата до закъснели длъжници, се връщат обратно, понеже получателите им вече не живеят на адреса си по документите в общината. Специално назначените служители ще имат ангажимент да ги издирят, за да им припомнят, че трябва да платят местните си налози, съобщи шефът на дирекция "Местни данъци и такси" Пешо Димитров.

През тази година сме платили 20 000 лв. за пощенски разходи за подобни покани, допълни главният счетоводител на община Разград Минка Ганева.

За да се постигне ръст в събираемостта на местните налози, ще се въведе и материално стимулиране на служители, разкрили неплатени от години данъци, обясни Димитров. Ще се назначат и още ревизори, в момента щатът е за един.

За да се навакса недостигът на 1 000 000 лв. в общинската хазна, вече се пести и от командировъчни, телефонни разговори и административни разходи, признаха от местната управа.