/ ThinkStock/Getty Images
Комисията за финансов надзор (КФН) проверява купувача на ЧЕЗ - "Еврохолд България" АД и излиза със становище от проверката в срок до 28 юни. Това съобщиха от пресцентъра на комисията.
 
Оттам уточняват, че КФН продължава работата си по четири проверки на дейността на "Еврохолд България" АД и на дейността на три застрахователни дружества от групата на холдинга. Проверяват се финансовото състояние и капацитета на дружествата с оглед на бъдещи придобивания.

„Еврохолд България“ купува ЧЕЗ
 
От пресцентъра припомнят, че становището на комисията за финансовото състояние на купувача е от значимост с оглед на очаквания от него ресурс за заплащането на инвестицията по изкупуването на активите и поддържането на адекватна инфраструктура в електроснабдителния сектор.

ЧЕЗ излезе с официална позиция за сделката с „Еврохолд“
 
КФН има ангажимент да предостави до 28 юни 2019 г. констатираните до момента факти и обстоятелства на компетентните институции - Главна прокуратурата и Държавна агенция "Национална сигурност", с цел информираност и обективност.

Петкова за сделката за ЧЕЗ: Нищо няма да застраши енергийната ни сигурност
 
При окончателно приключване на проверките в законоустановения срок отговорните институции ще получат резултатите от тях заедно с наличните факти и заключения", се посочва в прессъобщението до медиите.