ДСБ предлага промени в Закона за горите
ДСБ предлага промени в Закона за горите / netinfo
ДСБ предлага промени в Закона за горите
55139
ДСБ предлага промени в Закона за горите
  • ДСБ предлага промени в Закона за горите

ДСБ внася промени в закона за горите, с които се задължават концесионерите на съоръжения за спорт и туризъм върху защитени територии да са длъжни да изпълняват дейността си и да осигуряват достъп на гражданите до съответните туристически територии. Освен това от партията предлагат ако собственикът, концесионерът или наемателят не изпълнява задълженията си, общината да поеме временно управлението.

Мотивите са две групи, обясни общинският съветник Петър Москов. Първата група е свързана с достъпа на хората до природно богатство и конкретни, посочени от закона за спорта същностни функции, каза Москов и цитира текста: „...признава заниманията с физическа култура, спорт и туризъм за вътрешно присъща потребност и право на всеки гражданин". „Вие знаете, че правото на достъп да природното богатство на България беше отнето", коментира общинският съветник.

Ако нарекохте закона за горите „закона за бизнес плана на Витоша ски“, то може спокойно да наречете поправката на ДСБ „поправка за Витоша ски

- общинският съветник от ДСБ Петър Москов

„Втората група мотиви е свързана с това, че ние в нашата политическа история сме се противопоставяли на вихрещия се либерализъм, който не зачита публичния интерес", обясни още Москов. В тъмносинята партия са на мнение, че с предложените от тях поправки се връща балансът между публичния инетерес и частната инициатива, който е бил нарушен.