Депутат изчисли колко нови лифта са нужни на България
Депутат изчисли колко нови лифта са нужни на България / снимка: БГНЕС
Депутат изчисли колко нови лифта са нужни у нас за развитие на туризма
78125
Депутат изчисли колко нови лифта са нужни у нас за развитие на туризма
  • Депутат изчисли колко нови лифта са нужни у нас за развитие на туризма

Патриотичният фронт поиска обществено съгласие за ползване на планините и развитието на туризма, особено на зимните спортове.

Депутатът от коалицията Полина Карастоянова заяви, че от Патриотичния фронт са изключително разтревожени от факта, че няма обществено съгласие за това как да се използват планините в полза на обществото, за устойчивото развитие на туризма, за здравето на хората и опазването на околната среда.

България е на опашката в Европа по съоръжения за зимен туризъм

България разполага с 4 млн. хектара горски фонд, 13 природни парка, 89 резервата, 37 000 км. планински маршрути. София е единствената европейска столица, която има безценно природно богатство - Витоша може да предложи условия за целогодишен планински туризъм за всички жители и гости на града, каза Карастоянова.

„Това състояние показва, че институциите не са способни да решават въпросите, свързани с регламента и управлението на публичната собственост в туризма", коментира народният представител от ПФ.

Страната ни не използва потенциала на културно-историческия туризъм

По думите й на България са необходими 60 нови лифта за развитие на устойчив туризъм в планините. Въпросът да има втори лифт в Банско е въпрос може ли държавата да създаде изграждането на един лифт в устройството на една община в развитието на една структуроопределяща индустрия, каза още Карастоянова.