Цветанов: Бюджет 2009 трябва да създава условия за реални работни места
Цветанов: Бюджет 2009 трябва да създава условия за реални работни места / netinfo
Смятам, че бюджетът за 2009 година трябва да бъде така направен, че да се създадат условия за връщането на производството в страната и за създаването на реални работни места. Такова мнение изрази в Плевен председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов по повод обсъждания от тройната коалиция бюджет за следващата година. Според него само така ще се даде възможност с данъците, които плащат производителите и работниците, да се помогне за социалната политика в държавата.

Цветан Цветанов каза още, че начинът, по който управляващите предвиждат да бъдат изхарчени парите, няма да има никакъв ефект в дългосрочен аспект.

"Правителството няма дългосрочна визия какво реално се случва в държавата и просто иска да остави едно тежко наследство", допълни още той.

Цветанов изрази мнение, че БСП ще се постараят с популистки действия да си запазят електорат, който винаги е традиционен в гласуването си. Последиците от това според него са, че тези, които вече са загубили доверие в българските институции и политическите партии, няма да отидат да гласуват. "Нашата цел е да стигнем до тези 45- 50 % негласуващи българи, които да видят и да намерят алтернативата за гласа си", каза още председателят на ГЕРБ.