Цената на водата в Кюстендил скача с 13% от 1 септември
Цената на водата в Кюстендил скача с 13% от 1 септември / netinfo

С около 13 процента ще се повиши цената на водата в Кюстендил и в другите населени места, които ще обслужва "Кюстендилска вода" ЕООД. Увеличението ще влезе в сила от 1 септември, съобщават от дружеството-наследник на ВиК–Кюстендил.

"Повишението е символично, за да съществува предприятието, не говорим за печалба", коментира за Дарик управителят на "Кюстендилска вода" Бисер Харалампиев. Той допълни, че ВиК е пропуснало на два пъти да актуализира цената на водата, както са направили другите водни дружества в страната през пролетта и преди месец. "При нас увеличението ще е по-малко в сравнение с другите оператори, ще компенсираме само общата инфлация", каза още Харалампиев.

На този етап опасност от воден режим в Кюстендил няма. Аварии ще се отстраняват и събота и неделя, обещават от "Кюстендилска вода".

"Ще има корекции в администрацията на дружеството, щатът е раздут с неподходящи хора. Съкращения при работниците няма да има", заяви пред Дарик Бисер Харалампиев. "Техническото оборудване е зле, дай боже да можем да си позволим постепенно да го подменим", допълни управителят на новия воден оператор.