Бобева: Семейното подоходно облагане е залегнало като възможност до края на мандата
Бобева: Семейното подоходно облагане е залегнало като възможност до края на мандата / снимка: БГНЕС
Бобева: Семейното подоходно облагане е залегнало като възможност до края на мандата
66606
Бобева: Семейното подоходно облагане е залегнало като възможност до края на мандата
  • Бобева: Семейното подоходно облагане е залегнало като възможност до края на мандата

Правителството не се е отказало от въвеждането на семейното подоходно облагане, но ангажиментът на кабинета е това да се случи до края на мандата. Това заяви на въпрос на Дарик икономическият вицепремиер Даниела Бобева. По думите й се работи по този въпрос, но въвеждането на подобен режим „не е толкова лесно".

„Видях, че има реакция по въпроса за семейното подоходно облагане. Програмата на правителството то е залегнало като възможност към края на мандата", каза тя. По думите й е много трудно да се въведе семейното подоходно облагане, а има много други реформи, които трябва да бъдат извършени преди това. Затова правителството е предложило това да се случи в края на мандата, като трябва да се планират навреме стъпките за него. Дали ще успеем да го направим, не знам, но не сме се отказали, категорична е Бобева.

Даниела Бобева представи и мерки за намаляване на административната тежест за бизнеса и за гражданите. Една от тях е отпадането на нотариалната заверка при прехвърляне на собствеността на автомобили. Също така е постигнато съгласие за облекчаването на процедурата за издаване на винетни стикери на хора с увреждания, като ще отпадне необходимостта за ходене на място за получаването на стикера повече от веднъж. Тя ще облекчи над 150 000 души.