АБВ: Не санирането, а развиването на икономиката трябва да е на преден план
АБВ: Не санирането, а развиването на икономиката трябва да е на преден план / снимка: БГНЕС
АБВ: Не санирането, а развиването на икономиката трябва да е на преден план
78124
АБВ: Не санирането, а развиването на икономиката трябва да е на преден план
  • АБВ: Не санирането, а развиването на икономиката трябва да е на преден план

Участието на АБВ в управлението не е на всяка цена. Това припомни от парламентарната трибуна народният представител Михо Михов. Той „захапа" коалиционните си партньори от ГЕРБ като обясни, че „не санирането, а развиването на икономиката трябва да е на преден план пред управляващите. Декларацията по повод 100-те дни управление на правителството представи депутатът Михо Михов.

Доверието в кабинета „Борисов 2" е 32%, недоверието в НС - 67%

Тримесечната работа на правителството доведе до стабилизиране на политическата обстановка, до повече диалогичност и публичност при вземане на решенията, каза Михов.

Вицепремиерите дадоха положителна оценка за работата на кабинета

„Това не е мечтаната от АБВ конфигурация, но тя е определена от българския избирател и АБВ има възможност да въздейства върху решенията в парламента и изпълнителната власт. Това е добър резултат за първите сто дни. Все още не успяваме да откроим и защитим цялостно и убедително своите цели и приоритети. Амбицирани сме да ги превърнем в основна своя задача", каза още народният представител от АБВ.

100-те дни на кабинета „Борисов" в оценки

Парламентарната група на АБВ оценява по достойнство и подкрепя инициативите на вицепремиера Ивайло Калфин по отношение на осигуряването на коледните добавки за пенсионерите с най-ниски доходи; увеличаването на минималната работна заплата за 2015 година с 11.8 на сто; актуализацията на бюджета за миналата година и осигуряването на допълнителни 55 млн. лв. за предвидените за годината социални дейности; увеличаването на средствата за социална дейност с 200 млн. лв. за 2015 година и то при общо намаляване на бюджета; осигуряването на финансиране за програмата за лични асистенти до стартиране на оперативната програма през април.