100-те дни на кабинета „Борисов” в оценки
100-те дни на кабинета „Борисов” в оценки / снимка: БГНЕС, архив

Посоката е вярна, а темпото е слабо - така съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок /РБ/ Радан Кънев коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание стоте дни на правителството. Той уточни, че това е личното му мнение, а оценката на групата ще бъде направена официално от парламентарната трибуна.

Борисов се обяви против промени по върховете на службите

В отговор на въпрос Радан Кънев заяви, че не е изненадан от казаното от премиера Бойко Борисов, че няма намерение да поиска смяна на председателя на ДАНС и на главния секретар на МВР.

"Очевидно трябва да проведем задълбочен разговор с премиера относно аргументите си, ако трябва и във връзка с предстоящите изслушвания в парламентарни комисии", допълни Кънев.

Оценка "малко над 4" даде лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

ОТ ДПС поставиха на кабинета оценка „3" и отправиха критики към водените политики.

Очаквано от ГЕРБ се похвалиха, че за 100 дни са успели да докажат, че са готови на реформи.

Коалиционните партньори в управлението - АБВ, дадоха положителна оценка на първите 100 дни на кабинета „Борисов" 2. Депутатът от АБВ Георги Кючуков писа петица на правителството.

Парламентарната група "Български демократичен център" определи първите сто дни на правителството като "без време кацналия премиерски самолет" - има желание за полет, има дори излитане, но и предвидима авария с коалиционните колесници. В декларация от името на групата се посочва, че общата оценка за работата на кабинета досега е "добър 4".

Сто дни имитация на реформи, през които БСП в опозиция набира сили, е коментарът на социалистите за коалиционното управление до момента Изключително разочароващо управление в първите 100 дни, правителство на имитацията, на излъганите очаквания за реформи, социално неангажирано управление, обяви пред журналисти в парламента Жельо Бойчев от името на ПГ на "БСП лява България".