Враца е в шок след убийството на 18-годишния младеж
Враца е в шок след убийството на 18-годишния младеж / Дарик Враца

Конфликт на пътя е причина за извършеното убийство на 18-годишния Тодор Йорданов вчера в центъра на Враца. Младежът е пътувал с автомобил по ул. "Иванка Ботева", когато е подал сигнал с клаксон на двама мъже намиращи се на пътното платно. Това ги разгневило и те започнали саморазправа с шофьора, който слязъл от колата си. Тогава двамата мъже, които са братя на 32 и 36 години започнали да бият Тодор, като единият го е държал, а другият е нанасял множество удари.

Момчето е било сериозно пострадало, но все още в съзнание след случката. Намиращи се наблизо хора му оказали помощ до идването на линейката. По-късно Тодор е починал в болницата от нараняванията. Той е дванадесетокласник в СОУ "Васил Кънчов". В колата е пътувал с приятелката си, която е в шок от случилото се.

Двамата братя убили младежа имат автокъща във Враца. Единият от тях е с криминално досие за кражби и шофиране в нетрезво състояние. В момента и давамата са в ареста. Полицията води разследван и разпитва свидетели, като са събрани видеозаписи и снимки на очевидци.

В социалните мрежи граждани организират мълчалив протест, който ще се проведе днес в 18:00 часа пред сградата на Районното управление на полицията в града.

Районната колегия на Български лекарски съюз излезе със съобщение до медиите, в което изразява възмущението на лекарите от поредното убийство извършено в центъра на Враца и призовава за организиране на масови протестни действия.