Белезниците щракнаха около китките на украинския "Хитлер"
Белезниците щракнаха около китките на украинския "Хитлер" / iStock/Getty Images
При специализирана операция на полиция и жандармерия в ромския квартал „Райна Княгиня“ в Ямбол са задържани четирима, обявени за общодържавно издирване. Акцията е осъществена от 9 до 11 септември, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Разкрити са и девет престъпления – кражби от частни имоти, притежание на наркотици, нанасяне на телесна повреда и др. Осем души са задържани за срок до 24 часа. Образувани са пет досъдебни производства и шест преписки за предварителна проверка.

Екшън в Ямбол: Зрелищен масов бой между фамилии, има пострадали

Акцията е осъществена съвместно със служители на Националната агенция по приходите и Комисията за защита на потребителите. Проверени са 35 търговски обекта, девет заложни къщи и седем игрални зали. Контролните органи са констатирали нарушения в пет от обектите и са съставили актове. Установени са и два незаконни пункта за изкупуване на черни и цветни метали.

В рамките на операцията са проверени също 242 моторни превозни средства и 395 лица. Констатирани са нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 65 акта и са наложени 76 глоби по фиш. 

Както БТА съобщи, само преди няколко дни полицията потуши масов бой в ромския квартал на Ямбол. Трима бяха задържани, а осем участници в сбиването пострадаха.
БТА