В село Роза на 14 август от 20:00 часа ще се състои благотворителен концерт за лечението на 5-годишния Митко от Ямбол.

Детето се бори с две онкологични заболявания – остра лимфобластна левкемия и остра миелоидна левкемия. Това съобщиха на брифинг в община Тунджа инициаторите на кампанията за лечението Цонка Добрева и Петя Димитрова.

Да помогнем на едно дете в поредната му битка с живота

По думите им необходимата сума за лечението на момченцето е 700 000 лева, като до момента са събрани около 380 000 лева.

Детето е на повторно лечение в Израел, след една неуспешна трансплантация на костен мозък с донорски клетки от бащата. Състоянието на Митко в момента е влошено и кампанията е спешна. Необходима е втора трансплантация, за която донор ще бъде майката.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев обяви, че ще бъдат отпуснати 10 000 лева за лечението на детето. Средствата са от благотворителния фонд на Коледния бал на общината. Местната управа също започва благотворителна кампания.

Активна кампания тече и в различни Фейсбук групи – „Заедно за Митко“, „Мамите на Ямбол“, „Да върнем усмивката на малкия Митко“ и др.

Средства могат да се даряват чрез PayPal: kararadev-dmtr@abv.bg; по дарителската сметка на името на детето – BG42 UNCR 7000 1524 6654 90, BIC: UNCRBGSF, титуляр: Димитър Димитров Карарадев; по личната сметка на семейството – BG46 UBBS 8002 1056 0316 40, BIC: UBBSBGSF; чрез дарителска платформа - https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko.
БТА