/ iStock/Getty Images
С тържествена церемония в двора на Факултет "Техника и технологии" в Ямбол към Тракийски университет - Стара Загора днес откриха новата академична 2021/2022 година.

Прагът на висшето учебно заведение прекрачиха 210 първокурсници в Ямбол. Те ще се обучават в редовна и задочна форма в 7 специалности - "Автотранспортна и земеделска техника", "Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия", "Автоматика и компютърни системи", "Електротехника", "Топло и газоснабдяване", "Индустриално инженерство" и "Технология на храните".

Ректорът на Университета, доц. д-р Добри Ярков, връчи студентските книжки на новоприетите с най-висок бал студенти. Те получиха и подаръци от декана на Факултета, доц. д-р Ваня Стойкова, която подчерта, че е изпълнен на 100 процента план - приемът по държавна поръчка. Новите студенти получиха и "Пътеводител на първокурсника" за организацията на учебния процес по време на дистанционно обучение.

Официалното откриване беше само за първокурсниците заради спазване на противоепидемичните мерки за COVID-19. На церемонията освен ректорското ръководство присъстваха и областният управител на Георги Чалъков, началникът на Регионалното управление на образованието Стойко Стойков и председателят на Общински съвет - Ямбол Антон Шиков.

Към момента във Факултет "Техника и технологии" се обучават близо 700 студенти. От тях около 600 са по бакалавърски програми в 7-те специалности, над 80 - по магистърски програми в 17 специалности, както и докторанти по 7 акредитирани докторски програми.
БТА