/ iStock/Getty Images
Пациенти постъпват след дни на самолечение
Сложна остава ситуацията в областната болница в Ямбол. В лечебното заведение продължа да постъпват пациенти в тежко състояние след самолечение.

Проф. Ангелов: Увеличава се броят на починалите с коронавирус, системата удържа на натиска

"Само две са свободните места в интензивното отделение, в COVID секторите са настанени 68 болни", уточни зам.-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев: „За съжаление много пациенти се самолекуват, в продължение на 7,8,10 дни те са в дома си и когато нещата станат критични, тогава чак търсят болнична помощ“.

В болницата няма възможност да бъде разкрито отделение за деца с COVID-19, тъй като сградата, в която е детското отделение е само с един вход, подчерта Вълчев и допълни:

Въвеждат по-строги мерки в Ямболско

„Вече има три такива случая. Имаме добра комуникация  с университетската болница в Стара Загора, така че искам да успокоя всички родители - няма да оставим нито едно дете, което има индикации за болнично лечение с положителен тест“.

В момента в 6 отделения на болницата се лекуват пациенти с COVID-19, подготвя се и резервен вариант. „Във всеки един момент е в готовност и отделението по урология да заработи“, посочи д-р Вълчев.

Две медицински сестри и шестима помощник фармацевти са положителни за COVID-19 и в момента са на лечение в болницата.
БНР