/ iStock/Getty Images
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението се проведе вчера под наблюдението на Окръжна и Районна прокуратура-Ямбол, съобщиха от МВР.

МВР

В хода на акцията в имот, обитаван от 54-годишен мъж, полицаите намерили и иззели над 150 археологически предмети и старинни монети, носещи белези на културно-исторически ценности, както и металдетектор. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Започнати са разследвания по три случая за притежание на наркотични вещества, като са иззети общо 10 грама наркотична пудра (пенинака), 110 грама наркотичен чай, и 3.5 грама метамфетамин.

След спецакция: Хванаха дрогиран шофьор с амфетамин и метамфетамин

Установени са и 3 канабисови растения с височина около ЕДИН метър, отглеждани в частен имот в стралджанско село. Процесуално-следствените действия по случаите продължават.

МВР

В рамките на операцията са проверени 658 лица и 426 МПС. Задържани  са 8 души, съпричастни към различни престъпления. Един е привлечено в качеството на обвиняем за извършена кражба на мобилен телефон.

Извършени са проверки на 25 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти. Съставени са 96 акта за установени административни нарушения и 17 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.