Те занимават основно с наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки
Специализирана операция срещу битовата престъпност е стартирала тази сутрин в Гоце Делчев и близкото село Абланица. Проверяват се автомобили и лица от криминалния контингент.

В града пристигна и главният прокурор Иван Гешев и  и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Гешев подчерта, че основната цел на прокуратурата е към края на годината да има чувствителен спад в нивото на битовата и конвенционалната престъпност.  

Иванов коментира, че това е поредната акция, която се провежда в страната. "Акцията, която се провежда е на територията на три населени места - Гоце Делчев и още две места около него. До момента са задържани 16 души, които се занимават основно с наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки", каза Ивайло Иванов.
 
 
Брифинг на главния прокурор Иван Гешев

Брифинг на главния прокурор Иван Гешев

Публикувахте от Новините на NOVA в Четвъртък, 2 юли 2020 г.

Той е участвал в среща с кмета, като са обсъждали от какво са недоволни хоратаи какво можем да подобрим. Единственото, на което той е обърнал внимание е да се засили полицейското присъствие в населениете места.

"Нашата стратегия е следната - съгласен съм, че трябва да има повече полицаи, но не винаги полицейското присъствие в едно населено място е гарант, че няма да има извършване на престъпления.

Затова за нас е много важно да има много добра комуникация между жителите, кметът като техен представител, представителите на местното полицейско управление и прокуратурата", каза Иванов.

На по-късен етап ще бъдат дадени повече подробности за акцията.